Felháborító Blog

Gyakran hallani: ez felháborító! Hazánk és külföldi híradások, műsorok, és az internetes oldalak tele vannak felháborító dolgokkal! A blog ezek közül szemezget megkötések, és határok nélkül.

Címkék

adósság (1) állam (1) anya (1) apa (1) árazó (1) blog (1) botrányok (1) cigaretta (1) dinnye (1) fiatal (1) gyerek (1) gyermek (1) iszap (1) ittas (1) kislány (1) kommentár (1) koncert (1) lopás (1) magyar (1) magyarország (1) múlt (1) orbán (1) pirotechnika (1) pro (1) részeg (1) roller (1) sarkad (1) sp (1) start (1) szemüveg (1) szülő (2) tesco (1) tinédzser (1) toplista (1) ultra (1) viktor (1) Címkefelhő

kommentek

Eddig itt járt

Partnerek

Suli-Soft-Design - honlapok összeállítása és akadálymentesítése, bannerek és iskolai ügyviteli programok készítése, informatikai oktatás és tanácsadás

Linkek

Magyar Blogok Blog.lap.hu Blog.tlap.hu Linkcsere
Linkcsere ingyen és gyorsan. Rengeteg kategória küld be linkedet te is. Titkos Tudás Tárháza - Merj gondolkodni!

Szemezgetés nagy magyar botrányokból...

2012.03.05. 19:18 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: magyar toplista dinnye botrányok pirotechnika iszap

Az utóbbi években bizony bővelkedtek a híradások, a médiák a botrányoktól, ebből igyekezett összeválogatni a Világgazdaság munkatársai az évtized top 30 magyar botrányát. Lássuk szerintük a toplistát: (mivel ma szabadult a börtönből Stohl és nem szeretnék Én is ezzel  foglalkozni, :D így marad a visszatekintés...)

1. Vörösiszap-katasztrófa
"2010. október 4-én átszakadt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal) Ajka és Devecser közötti vörösiszap-tárolójának gátja. A vörösiszap többféle fémvegyület elegye, a timföld (alumínium-oxid) gyártásának mellékterméke. A fokozottan veszélyes hulladékok osztályába tartozik. A kiömlő egymillió köbméternyi iszap elöntötte Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely mélyebben fekvő részeit. A veszélyes hulladék körülbelül 40 négyzetkilométeren terült szét, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva. A katasztrófában tízen vesztették életüket, 123 ember szenvedett súlyos égési sérüléseket a maró hatású anyagtól, és kórházi ellátásra szorult. Összesen 302 embert kellett ellátniuk az orvosoknak. A vita még folyik a felelősségvállalás kérdéséről, mindenesetre november elején olyan nyilatkozatok jelentek meg, miszerint a Mal Zrt. elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a vörösiszap-katasztrófa károkozójának nevezi annak ellenére, hogy még nem ért véget a szakértői vizsgálat. A társaság egyébként nem ismerte el a károk miatti felelősségét, de segítségként 1,5 milliárd forintot ajánlott fel. A tragédia után egy héttel egyébként őrizetbe vette a rendőrség Bakonyi Zoltánt, a Mal vezérigazgatóját. Több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsították meg a vörösiszap-katasztrófa miatt, majd a vagyonát is zár alá vették. A Veszprémi Városi Bíróság azonban két nappal később elrendelte szabadlábra helyezését, ezt másodfokon is jóváhagyta a bíróság, így a vezérigazgató szabadlábon maradhatott. Pintér Sándor belügyminiszter 2010. november 19-én azt ígérte, jövő július végére megtörténik az iszapömlés okozta károk felszámolása. A tárcavezető szerint összesen 55 milliárd forintnyi kárt okozott a katasztrófa."

Saját vélemény: a "győzelem" egyértelmű, súlyos és igen nagy anyagi károkért felelős katasztrófa volt, mely sajnos ember áldozatokat is követelt, és megint csak negatívumokkal kerülhettünk a külföldi sajtó élére, ha magam készítettem volna toplistát toronymagasan vezetne nálam is. A felelősségre vonás természetesen itt is hagy némi kivetnivalót, de ez már szinte megszokott nálunk.

2. Pirotechnikai cégek halálos áldozatai
"Pyro-TechniC Kft. 2004. augusztus 5-én felrobbant a Pyro-Technic Kft. tűzijátékraktára; a detonációkban és a tűzben három dolgozó meghalt, nyolcvanan sérültek meg, a környéken sok ház és autó vált lángok martalékává. A rendőrség közlése szerint illegálisan tárolt fekete lőpor robbant fel a raktárban. A keletkezett tűzben robbantak fel és repültek szét a pirotechnikai anyagok és eszközök. A cégvezetők közül kettőt a tragédia után őrizetbe vett a rendőrség, de a perek nem zárultak le. A robbanás okozta kár becslések szerint elérte a 400 millió forintot.  Absolut-Pyro Kft.
2006-ban az Absolut-Pyro Kft. által szervezett tűzijáték ideje alatt lecsapó vihar miatt öten haltak meg, a társaságot azóta is perlik az áldozatok hozzátartozói."

Saját vélemény: Nem szeretnék a cégről véleményt alkotni, hiszen sem szaktudásom, sem jogosultságaim nincsenek ahhoz, hogy ledegradáljam őket, mindenesetre a számok magukért beszélnek, 2004-ben elkövették (talán sorozatos mulasztások miatt?)  a hibákat, és 2006-ban ennek ellenére megbízást kaphatnak egy ilyen rendezvény lebonyolítására? (jó jó az időjárást senki nem befolyásolhatja...) Tele volt a sajtó a 2006-os események hiányosságaival, ahol sajnos ismét embereknek kellett meghalnia...

27. Dinnyeárrobbanás
"2008 nyarán több dinnyetermelő is megjelent az M5-ös autópályánál levő Auchan hipermarket előtt, és több száz mázsa dinnyét borított az áruház parkolójába. A gazdák az ellen tiltakoztak, hogy az Auchan áron alul, 49 forintért árulja a dinnyét, s az alacsony árral óriási károkat okoz a termelőknek. Az Auchan végül engedett, s az árat feltornázta 64 forint/kg-ra."  

Saját vélemény: jó oké mi vásárlóként talán örültünk annak a 49 FT-os árnak, (tegyük a kezünkre a szívünket talán mi is kimentünk egy, két dinnyéért?)  de abba már nem gondoltunk vagy nem is akartunk belegondolni, hogy ezzel mekkora kár érte az amúgy is enyhén fogalmazva "döglődő" mezőgazdaságunkat, valamint a termelőket? Nem véletlen volt a nagyszabású demonstráció, ezek az áruházláncok amellett, hogy egyrészt nem magyar cégek, még a magyar termelők, sőt a kiskereskedők érdekeit sem nézik, csak a saját hasznukat, ami természetesen egy percet sem tölt kis hazánkban hanem tovaszáll ezen cégek anyaországaiba...

A teljes listát most nem részletezném, a teljesség igénye nélkül (ahogy a címben már említettem) szemezgettem közülük. Talán minden olvasó vérnyomásának, és idegi állapotának jót tettem azzal, hogy nem fejtettem ki bővebben a botrányokat. Akinek van elegendő vérnyomáscsökkentője, és nem túl ideges típus az lentebb megtalálhatja (a forrásoldalon) a teljes listát, mindenesetre a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg orvosát és gyógyszerészét.... :D :D

Forrás: http://www.vg.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ezfelhaborito.blog.hu/api/trackback/id/tr904291096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása