Felháborító Blog

Gyakran hallani: ez felháborító! Hazánk és külföldi híradások, műsorok, és az internetes oldalak tele vannak felháborító dolgokkal! A blog ezek közül szemezget megkötések, és határok nélkül.

Címkék

adósság (1) állam (1) anya (1) apa (1) árazó (1) blog (1) botrányok (1) cigaretta (1) dinnye (1) fiatal (1) gyerek (1) gyermek (1) iszap (1) ittas (1) kislány (1) kommentár (1) koncert (1) lopás (1) magyar (1) magyarország (1) múlt (1) orbán (1) pirotechnika (1) pro (1) részeg (1) roller (1) sarkad (1) sp (1) start (1) szemüveg (1) szülő (2) tesco (1) tinédzser (1) toplista (1) ultra (1) viktor (1) Címkefelhő

kommentek

Eddig itt járt

Partnerek

Suli-Soft-Design - honlapok összeállítása és akadálymentesítése, bannerek és iskolai ügyviteli programok készítése, informatikai oktatás és tanácsadás

Linkek

Magyar Blogok Blog.lap.hu Blog.tlap.hu Linkcsere
Linkcsere ingyen és gyorsan. Rengeteg kategória küld be linkedet te is. Titkos Tudás Tárháza - Merj gondolkodni!

Így látják a gyerekek a részeg szüleiket!

2013.07.09. 18:16 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: gyerek szülő anya apa részeg ittas kommentár

Ezek a mai fiatalok...

2012.07.03. 08:44 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: gyermek fiatal tinédzser

kis_blogba.jpgMielőtt bármibe is belekezdenék, leszögezném, hogy nem vagyok semmi rossznak elrontója, és nem is tartom magam maradi konzervatív embernek, (életkoromból fakadóan) öregnek sem, de ami a mai tinédzserek körében zajlik az már nekem is felháborító! A közösségi oldalak mára már olyan alapvető részei életünknek, hogy észre sem vesszük, hogy káros hatásai is lehetnek! A mai fiatalok (értem ezalatt már 10 éves kortól) egyszerűen regisztrálnak és már is részesei egy olyan "világnak", közösségnek amihez egyértelműen, nincsenek megérve. Ugyanis mit lát a gyerek? A nála jóval idősebbek profilján kitett egyre kihívóbb, képeket, és persze az ezek láttán beérkezett sok-sok elismerést a jól megérdemelt lájkok formájában. Na ná, hogy erre vágyakozva a kis tini lányok már is veszik apuka anyuka fényképezőjét, kamerás mobilját, (uram bocsássa meg a sajátjukat, hiszen neki feltétlen szüksége van rá) és készítik is magukról a szexi képeket, hiszen ez olyan trendi. Szerintem nem az. Persze egy beteg ember biztosan élvezi, ahogy a 13 éves lánykák illegetik magukat egy szál bugyiba egy-egy képen, de szerintem minden épelméjű ember számára ez visszataszító. Számomra az. Óhatatlan az ember belefut egy-egy ilyen képbe, (hiszen mindenki ismerősének van legalább egy kishúga, vagy kisöccse, aki készített már magáról egy ilyet.) Ne ez legyen a prioritás számukra, hogy ilyen képekkel legyenek menők. Az én kiskoromban, még sehol sem voltak az ilyen oldalak, és még is megvoltunk nélkülük. Megvoltak a lányok a jól bevált "szexi", "pláza" "cica" nevek nélkül is. A felelősöket keresve egyértelműen a szülőket okolhatjuk, hogy miért nem akadályozzák meg a látott képek születését!  Az itt feltüntetett kép csak porszem ahhoz képest amik találhatóak a különböző oldalakon a bugyiban és melltartóban (bár nincs is még mellem) pózoló lányok képeit már meg sem említem, kirakni meg pláne nem, szörnyű, lehangoló életem lenne a börtönben gyermek pornó terjesztéséért! Csodálkozunk hát, hogy annyi az aberált, beteg ember? Táptalajul szolgál számukra az internet, nem csak külföldön, (ahol nem is olyan rég 190 pedofilt tartóztattak le) de hazánkban is.

És akkor kanyarodjunk egy kicsit más vizekre. Az előbb említett dologban is egyértelműen a szülő a hibás. Vannak olyan esetek, ahol viszont a nevelés abszolút hiánya tehető felelőssé a gyerek viselkedéséért, Minden faji kérdést félretéve, azért a roma származású gyermekek, (finoman fogalmazva) elég kevés szülői támogatást (nevelést) kapnak a helyes értékrendek elsajátításához. Mindenki ha elgondolkodik magában, biztosan látott kitűnő példát. Saját tapasztalatomat engedjék meg, hogy megosszam önökkel. Egy bevásárlóközpont előtt várakoztam, és éppen rágyújtani készültem, amikor a távolabb éppen a "napi betevő falatért" kolduló asszony saját véleményem szerint 5-6 éves alul öltözött fiát küldte el hozzám cigarettát koldulni önmaga számára. Én persze ezt visszautasítva nem adtam neki, még két próbálkozás után egy idősebb (feltehetően hasonló származású) úr adott neki, ekkor a gyermek örömmel futott anyjához, hogy szerzett neki cigarettát, aki a karjában lévő csecsemő gyermek felett már jóízűen slukkolt bele a cigarettába. Ez csak egy a számos eset közül, most akkor mit várjon el az ember ezek láttán? Nagy felháborodást keltett a Blaha Lujza téren "tevékenykedő" 10 éves roma kisgyerek esete, akiről a videó is készült, felháborító, és lesújtó tükre ez a mai Magyarországon élő hasonló gyermekekről.

   

Bezzeg a mi időnkben!

2012.04.24. 09:08 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: pro múlt szemüveg roller ultra sp

Hangzik el a mondat nap mint nap nagyszüleink szájából. "Zsenge" korom ellenére egyre többször mondok hasonlókat Én is jártomban keltemben. Azért tisztázzuk a félreértések elkerülése végett nem vagyok egy bezápult konzervatív amolyan "stréber" típus, sőt nyitott volnék Én minden újításra és el is fogadok mindenféle stílust megjelenést és az új trendeket, de azért már mindennek van határa! Hogy mikre is gondolok? Lássuk egy két példán át:

Na rögtön itt ez az sp gyerek (szándékosan nem írom nagy betűvel a nevét) nem akarom Én most itt hosszú-hosszú sorokon át becsmérelni a zenének nevezett vinnyogását, ezt már megtették helyettem sokan mások, és talán a közvélemény is tudatában van Krisztiánunk zenei tehetségéről. (pff :D) Amiről Én beszélni szeretnék, az a szemüveg. Igen ennek és a hozzá hasonló gyökereknek (mint Justin és társai) a fején viselt szemüvegről lenne szó. Gyakorlatilag 5-6 éves korom óra szemüveges vagyok és anyagi helyzetünk csak 13-14 éves koromra tette lehetővé, hogy azért "szabadabban" válasszak a keretek közül, azóta mindig nagy gondok fordítok a keret kiválasztására, és igyekszem egy olyat választani amit azért szívesen hordok, és még a külvilág sem becsmérli, azaz jól áll. Nah most az ilyen szemüvegekért engem gyermek koromban még megvertek kiközösítettek, és jól kiröhögtek, ha ilyen "SZTK" szemüveggel jelentem meg. Ma meg már egy két b...zi után eszeveszetten terjednek el, hordva ezt mindenki nem törődve azzal, hogy az jól áll e vagy sem. Amolyan bosszúként, gyermekorom sérelmeinek megtorlásaként azért jól szembeköpném, az egyre népesebb "SZTK" szemüveg tábor tagjait! Szóval összefoglalva amiért még engem utáltak, és a lányok is hányást visszafojtva néztek rám az ma trendi, és elnézve ezt a sok homokost még tapadnak is a csajok rá. Azért ez már szánalmas....

Bizonyára minden gyermek életében volt már rollerja, vagy legalább egyszer kipróbálta. Én sem vagyok ez alól kivétel nekem is volt, hozzáteszem nem sokáig. Gyermekkoromban amikor az utcán megjelentem a rollerommal, az idősebb társaim (persze a biciklisek) mind mind harsány kacajba kezdtek, hogy én még mindig csak a rollerral nyomom holott ők már kilométernyi csíkot húztak az aszfalton a "faralásaikkal". Ekkor mindenáron szereznem kellett egy biciklit nekem is, és a roller végleg bekerült a pincébe. Csak hogy tisztán lássunk nekem nem magával a rollerral van bajom, meg is értem hogy a kisgyereknek szüksége van rá hiszen azért kicsiként valahogy függetlenül a külvilágtól büszkék voltunk a gépekre. Ezzel nincs is semmi baj, de azért a XXI. század gyermeke számára már extrém sport? Több huszonéves, és még ki tudja milyen korosztály képviselői rohannak a roller szaknagykerbe (nem tudom, egyáltalán létezik ilyen?)  és méregdrágán veszik meg (ohh bocsánat vetetik meg) az ilyen olyan szuper rollereket mert ettől ők olyan extrémek, és coolok! Na ne! A roller maradjon meg a kisgyermekeknek, és ne legyen már attól valaki trendi mert ő extrém rollerező, hagyjuk már... És végül az ára? A képen látható "Razor Ultra Pro" roller (pff ezek a pro meg ultra nevek megérnének még egy hosszabb misét az tuti) ára 27.900 Ft.

A téma még biztosan tartogat néhány példát úgyhogy lesz még folytatás!

Szemezgetés nagy magyar botrányokból...

2012.03.05. 19:18 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: magyar toplista dinnye botrányok pirotechnika iszap

Az utóbbi években bizony bővelkedtek a híradások, a médiák a botrányoktól, ebből igyekezett összeválogatni a Világgazdaság munkatársai az évtized top 30 magyar botrányát. Lássuk szerintük a toplistát: (mivel ma szabadult a börtönből Stohl és nem szeretnék Én is ezzel  foglalkozni, :D így marad a visszatekintés...)

1. Vörösiszap-katasztrófa
"2010. október 4-én átszakadt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal) Ajka és Devecser közötti vörösiszap-tárolójának gátja. A vörösiszap többféle fémvegyület elegye, a timföld (alumínium-oxid) gyártásának mellékterméke. A fokozottan veszélyes hulladékok osztályába tartozik. A kiömlő egymillió köbméternyi iszap elöntötte Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely mélyebben fekvő részeit. A veszélyes hulladék körülbelül 40 négyzetkilométeren terült szét, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva. A katasztrófában tízen vesztették életüket, 123 ember szenvedett súlyos égési sérüléseket a maró hatású anyagtól, és kórházi ellátásra szorult. Összesen 302 embert kellett ellátniuk az orvosoknak. A vita még folyik a felelősségvállalás kérdéséről, mindenesetre november elején olyan nyilatkozatok jelentek meg, miszerint a Mal Zrt. elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a vörösiszap-katasztrófa károkozójának nevezi annak ellenére, hogy még nem ért véget a szakértői vizsgálat. A társaság egyébként nem ismerte el a károk miatti felelősségét, de segítségként 1,5 milliárd forintot ajánlott fel. A tragédia után egy héttel egyébként őrizetbe vette a rendőrség Bakonyi Zoltánt, a Mal vezérigazgatóját. Több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsították meg a vörösiszap-katasztrófa miatt, majd a vagyonát is zár alá vették. A Veszprémi Városi Bíróság azonban két nappal később elrendelte szabadlábra helyezését, ezt másodfokon is jóváhagyta a bíróság, így a vezérigazgató szabadlábon maradhatott. Pintér Sándor belügyminiszter 2010. november 19-én azt ígérte, jövő július végére megtörténik az iszapömlés okozta károk felszámolása. A tárcavezető szerint összesen 55 milliárd forintnyi kárt okozott a katasztrófa."

Saját vélemény: a "győzelem" egyértelmű, súlyos és igen nagy anyagi károkért felelős katasztrófa volt, mely sajnos ember áldozatokat is követelt, és megint csak negatívumokkal kerülhettünk a külföldi sajtó élére, ha magam készítettem volna toplistát toronymagasan vezetne nálam is. A felelősségre vonás természetesen itt is hagy némi kivetnivalót, de ez már szinte megszokott nálunk.

2. Pirotechnikai cégek halálos áldozatai
"Pyro-TechniC Kft. 2004. augusztus 5-én felrobbant a Pyro-Technic Kft. tűzijátékraktára; a detonációkban és a tűzben három dolgozó meghalt, nyolcvanan sérültek meg, a környéken sok ház és autó vált lángok martalékává. A rendőrség közlése szerint illegálisan tárolt fekete lőpor robbant fel a raktárban. A keletkezett tűzben robbantak fel és repültek szét a pirotechnikai anyagok és eszközök. A cégvezetők közül kettőt a tragédia után őrizetbe vett a rendőrség, de a perek nem zárultak le. A robbanás okozta kár becslések szerint elérte a 400 millió forintot.  Absolut-Pyro Kft.
2006-ban az Absolut-Pyro Kft. által szervezett tűzijáték ideje alatt lecsapó vihar miatt öten haltak meg, a társaságot azóta is perlik az áldozatok hozzátartozói."

Saját vélemény: Nem szeretnék a cégről véleményt alkotni, hiszen sem szaktudásom, sem jogosultságaim nincsenek ahhoz, hogy ledegradáljam őket, mindenesetre a számok magukért beszélnek, 2004-ben elkövették (talán sorozatos mulasztások miatt?)  a hibákat, és 2006-ban ennek ellenére megbízást kaphatnak egy ilyen rendezvény lebonyolítására? (jó jó az időjárást senki nem befolyásolhatja...) Tele volt a sajtó a 2006-os események hiányosságaival, ahol sajnos ismét embereknek kellett meghalnia...

27. Dinnyeárrobbanás
"2008 nyarán több dinnyetermelő is megjelent az M5-ös autópályánál levő Auchan hipermarket előtt, és több száz mázsa dinnyét borított az áruház parkolójába. A gazdák az ellen tiltakoztak, hogy az Auchan áron alul, 49 forintért árulja a dinnyét, s az alacsony árral óriási károkat okoz a termelőknek. Az Auchan végül engedett, s az árat feltornázta 64 forint/kg-ra."  

Saját vélemény: jó oké mi vásárlóként talán örültünk annak a 49 FT-os árnak, (tegyük a kezünkre a szívünket talán mi is kimentünk egy, két dinnyéért?)  de abba már nem gondoltunk vagy nem is akartunk belegondolni, hogy ezzel mekkora kár érte az amúgy is enyhén fogalmazva "döglődő" mezőgazdaságunkat, valamint a termelőket? Nem véletlen volt a nagyszabású demonstráció, ezek az áruházláncok amellett, hogy egyrészt nem magyar cégek, még a magyar termelők, sőt a kiskereskedők érdekeit sem nézik, csak a saját hasznukat, ami természetesen egy percet sem tölt kis hazánkban hanem tovaszáll ezen cégek anyaországaiba...

A teljes listát most nem részletezném, a teljesség igénye nélkül (ahogy a címben már említettem) szemezgettem közülük. Talán minden olvasó vérnyomásának, és idegi állapotának jót tettem azzal, hogy nem fejtettem ki bővebben a botrányokat. Akinek van elegendő vérnyomáscsökkentője, és nem túl ideges típus az lentebb megtalálhatja (a forrásoldalon) a teljes listát, mindenesetre a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg orvosát és gyógyszerészét.... :D :D

Forrás: http://www.vg.hu

 

Büszke lehettek magatokra!

2012.02.29. 12:08 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: szülő cigaretta kislány

Minden szülő a legjobbat akarja gyermeke számára, és óvja, nagy gonddal terelgeti őt a helyes útra. Ez mindenki számára világos és tiszta. A világban azonban számos olyan szülőnek korántsem nevezhető egyén él, akire maximálisan igaz a manapság már igen elcsépelt mondás: "Te minek szültél gyereket?". Az internet tele van olyan bizonyítékokkal, amelyek maximálisan alátámaszthatják azokat a felvetéseket, hogy nem minden egyén mintaképe a tökéletes szülőnek. Tökéletes persze nincsen mindenki igyekszik átörökíteni azokat a tapasztalatokat, tudásának legjavát amelyet ő tanult szüleitől, vagy tapasztalt a hosszú évek során, mindezt pedig teszi úgy, hogy gyermeke a legjobb irányba fejlődjön, és sikeres felnőtt váljon belőle. És hogy miért írtam is ide ezt a monológot? Jártomban keltemben az egyik videó megosztó oldalon botrányos videóba botlottam, mondanom sem kell kis hazánkban folynak az események. A videóban egy vélhetően apa és anya (szerintem ő kameráz) cigizésre tanítja, mit tanítja kényszeríti (szerintem kb.) 2 esztendős lányát. A környezet persze mindent elárul, és a kislány hányatott sorsa jól tükröződik a képsorokban. Ez egy dolog, a szegénységnek még nem feltétlen következménye, hogy ilyen (már bocsánat a kifejezésért) unintelligens, baromarcú szülőkkel áldjon meg a sors. A videót megtekintve csak sajnálni tudom szegény kislányt, (aki persze mit sem fog fel abból, hogy szülei milyenek) és reménykedem, hogy a hatóságok (igen a gyámügy) kiemelik ebből a közegből, megadva neki esélyt a normális életre. Nos akkor kérem szépen így legvégére akkor itt a videó:

Rossz viccnek indult a sarkadi képviselő lopási ügye

2012.02.21. 19:37 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: tesco lopás sarkad árazó

"Első fokon megszűnt az eljárás a sarkadi Tescóból fizetés nélkül egy árazógépet magával vivő fideszes önkormányzati képviselő ellen. Az áruház igazgatója panaszt tett az ügyészségi döntés ellen. Murok Ferenc elismerte, hogy ittas volt. Hosszú, tízperces videónyilatkozatban beszélt az ügyről, szerinte a rosszul elsült tréfából ellenfelei csináltak országos ügyet, akik visszavágtak nekik, mert a közpénzek szigorú őreként lépett fel ellenük." (origo.hu)

Rosszul elsült tréfa? Politikai ellenfelek csinálnak ügyet? Nos ezek a kérdések merültek fel bennem a nyilatkozatot olvasva. Nézzük csak végig az eseményeket, adott Murok Ferenc aki  egy jól sikerült party közben természetesen kellően illumináltan utánpótlásért bemegy a Tescoba, ott talál egy árazógépet az egyik kosárban és gondolja poénból ellopja. Folytatnám azzal, hogy egy ilyen masina akár ötvenezerbe is kerülhet, mivel már értékhatár nincsen így elzárással büntethető tette.

De hűha mi történt? Semmi... Természetesen semmi, A képviselő úr semmilyen büntetésben nem részesül, ad egy nyilatkozatot a helyi tévében, megmagyarázza, hogy poén, és ennyi, az eljárás máris megszűnt ellene. Ő persze visszavitte a készüléket, hiszen az számára értéktelen (mondjuk ez még igaz is ekkora fizetések mellett mi szüksége lenne rá, és az eladásából befolyó összegre?)

És ha jómagam tette volna ezt? Mondjuk csak úgy poénból? biztosan más lett volna az ügy kimenetele, Valószínűleg a biztonsági őr is másképp reagálta volna le ha én adom vissza neki, hogy bocs csak poén volt,  és mivel nem vagyok sem politikus, sem "settenkedő" média sztár, így a tévébe sem kerültem volna be, maximum a rendőrkapitányságra. De ha mégsem akkor is biztosan nagyobb következménye lett volna mint jelen esetben.

"Tanultam egy életre, elismerem, hogy nem lett volna szabad így viccelődnöm" - mondta Murok, aki az ügy nyilvánosságra kerülése után lemondott Fidesz-tagságáról. És végül zárásképpen íme a videóvallomása:

Alig lézengtek az államadósság elleni koncerten

2012.02.20. 11:47 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: koncert állam adósság

Ezzel a címmel jelent meg cikk az ATV oldalán. Érdekes kezdeményezés, hogy koncertek bevételéleivel próbáljuk csökkenteni az államadósságot. Neményi Ádám a koncert főszervezője a következőképpen nyilatkozott az ATV-nek: „Abban reménykedünk, hogy néhány millió forintot be tudunk fizetni az alap számlájára, tényleg rengeteg sztár vállalta a fellépést Győrött és Budapesten, száz művészünk lép fel, akik mind önként, ingyen vállalták a fellépésüket”. A fellépők neves előadok voltak többek között Tóth Vera, Caramel, vagy a Bon Bon együttes.

Az Összefogás az Államadósság Ellen alapot 2011 év elején hozta létre a kormány. Azóta 197 millió forint folyt be.

Ez nagyon csekély összeg az államadósság rendezésére, véleményem szerint, hogy stílusos legyek adtunk egy pofont a szarnak, mindenesetre a jelképes belépő (2012 Ft) mellett 2 millió ilyen koncertre lenne szükség, hogy fedezni tudjuk az államadósságot. Egy kicsit számoljunk: ez azt jelentené, hogy az évben minden nap 5480 koncertet kellene adni. És gondoljunk csak bele, mondjuk ki menne el hétfőn munka után egy koncertre? (még ha a cél az ország megmentése akkor is).

Tehát összefoglalva a kezdeményezés nem rossz, (bár ahogy a címben is szerepel nem sok embert ragadott meg) az országot mégsem ez fogja megmenteni, honatyáinknak kellene erről gondoskodni (persze ésszerű megoldásokkal) és nem az ilyen koncerteknek, ezeket a bevételeket mondjuk adjuk oda valami gyerekeket vagy kutyákat mentő alapítványoknak.

Magyarország Én így szeretlek!

2012.02.19. 18:52 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: orbán magyarország viktor

Az internetet körbejárta már a kép de mi sem lehetne kifejezőbb, és szebb kezdés a blognak mint ez a kép: (szégyenletes, hogy csak ezekről vagyunk híresek!)

Vigyázz kész rajt!

2012.02.19. 18:15 | CrazyHardware | Szólj hozzá!

Címkék: blog start

A blogot ezennel útjára indítottam. Hogy miről is lesz itt szó? Nos lássuk kicsit kifejtve. Az internetet böngészve, gyakran botlunk olyan információkba, hírekbe, cikkekbe, képekbe, és videókba egyszóval olyan anyagokba, melyek megbotránkoztató érzést keltenek bennünk. Nem kell messzire mennünk kis hazánk történései is tele vannak ilyenekkel, de számos külföldi eseményt is hasonló érzésekkel fogadunk. A blog célja ezek közül szemezgetni, és közzétenni. Egy helynek szántam ezt ahol ha fogalmazhatok így a hazánk, és a nagyvilág vérlázító eseményein ámulhatunk vagy éppen mi magunk is háboroghatunk. Nem ígérek naponta posztot (bár szinte mindennap történik ide való esemény) mivel több formában is jelen volnék az interneten ( Igen ez a reklám helye, másik blogom: crazyhardware.blog.hu) így időmet beosztva azért igyekszem.

Szóval akkor elstartoltunk, mihamarabbi viszontlátásra!